Wilhelmientjes van Cees Holtkamp

Cees Holtkamp ontrukt weer eens een simpel koekje aan de vergetelheid: het Wilhelmientje dat aan het eind van de eervorige eeuw ter gelegenheid van de geboorte van Prinses Wilhelmina bedacht werd door bakkers in de omgeving van Schipluiden.

Na tien jaar is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Je kunt het boek hier bestellen (bij BOL.com) en als je dat doet help je Foodtube, terwijl het jou niets extra kost:
https://bit.ly/banketbakker

Ontdek wekelijks nieuwe eet- en wijnvideo’s op Foodtube.nl. Chefs en experts delen hun tips en geheimen. Van basics als biefstuk bakken en een ei pocheren, tot apparaten- & gadget tests en diverse college’s over onderwerpen als Côte de Boeuf, oesters, kaas en nog veel meer. Schrijf je snel in op http://www.foodtube.nl en blijf op de hoogte.

21 gedachten over “Wilhelmientjes van Cees Holtkamp”

 1. Geweldig. Ik kijk graag naar de filmpjes van Holtkamp. Gebruik ook zeer regelmatig zijn recepten. De chocolademousse maak ik vaak als taartvulling. Heerlijk! Opa is soms een beetje ongeduldig naar Stella. Ik moet daar altijd wel een beetje om lachen, ik herken dat als ik aan het bakken ben met mijn eigen kinderen🙈🤣. Omdat het als ervaren bakker lastig is om iets uit handen te geven en dat ze het dan langzamer doen dan jezelf. Hihi Maar het is enig om opa en Stella zo samen bezig te zien. En de verhalen erbij zijn ook leuk.

 2. Wilhelmina kortweg Mina of Mientje zo heet mijn Moeder. Jansen haar meisjes naam. En mijn vader en dus ik ook Vlaar.
  Hoe toevallig wonderlijk en helemaal niet raar. Complimenten!

 3. ik heb ze geprobeerd maar niet met een houten blokje ,had ik niet , maar met een plastiek plaatje gaat het niet ze blijven kleven aan het blokje ,

 4. ik vraag mij af ,waarom mensen een duimpje naar beneden geven , dat is gewoon top mijnheer Cees en proficiat voor uw kleindochter ,ook zij wordt een grote bakker

 5. Het zijn erg gezellige video's van vriendelijke opa Cees en lieve kleindochter Stella, die we zien meegroeien met de filmpjes. Het nodigt uit om ook te gaan bakken!

 6. Een feit is !suiker maakt het hard boter maakt het bros niet de Zeeuwse bloem er zitten minder eiwitten in Zeeuws en dat maakt dat hij uitdrijft
  Als je patentbloem gebruikt zet dan je koekje op gesmeerde platen

 7. Erg leuke filmpje en leuk om te zien hoe Stella zich ontwikkeld door haar opa. Ik heb het boek aangeschaft en ben daaruit ook aan het bakken geslagen.
  Dank je wel Opa Cees en Stella 👍

 8. Kees en Stella ik geniet van jullie recepten geweldig om te zien, zou je het recept er niet onder willen zetten? Je zou er vele een groot plezier mee doen , omdat je geweldige recepten hebt ! Dank daarvoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.