125 gram bloem
50 gram suiker
150 ml melk
80 ml olie
1 ei ( maat M )
2 zakjes vanille suiker
1 volle dessert lepel bakpoeder
10 gram cacaopoeder
100 ml slagroom
1 reep melkchocolade van 100 gram
Walnoten ( versiering / garnering naar wens )
Verwarm je oven op 160 graden.
Doe ei, suiker en vanille suiker in een kom en mix het samen tot het romig is.
Doe olie erbij en mix het ongeveer een minuutje.
Voeg nu melk erbij en mix ook voor een minuutje.
Doe de bakpoeder bij de bloem in , voeg het beetje bij beetje toe aan het beslag en mix het goed samen.
Voeg nu de cacao ook beetje bij beetje toe aan het beslag en mix het tot je een glad geheel hebt.
Vet je bakvorm goed in met olie en giet je beslag in. ( je kan ook bakpapier rond knippen en op de bodem leggen en de randen goed invetten).
Bak de cake 30 minuten op 160 graden, maar hou het in de gaten.
Begin pas met je ganache te maken wanneer je cake gaar is, want je cake moet helemaal afgekoeld zijn voordat je de ganache overheen giet.
Doe 100 ml slagroom in een steelpannetje en zet het op de vuur, zodra het begint te koken , uitzetten.
Breek de chocola in stukjes en doe het bij de gekookte slagroom in.
Laat het ongeveer 1 minuut staan dan goed roeren/ mengen tot je een glad geheel hebt.
Giet het nu over je afgekoelde cake en versier het naar wens.
Zet het in de koelkast voor een paar uur tot je ganache niet meer vloeibaar is, dat kan je controleren door je vinger erop te leggen , als er niks aan je vinger blijft plakken dan is het klaar.
BESAHA
Mmmm lekker πππ
Bravo 3lik, very yummy cake. I love chocolate π«
Ziet er heel lekker uit geniet ervan schat