Thuiskooktips / aflevering 37 CHOCOLADE BOLLEN

Van oorsprong een lekkernij uit Den Bosch.
De Bossche Bol van Jan de Groot!

Oftewel een slagroomsoes met chocolade ๐Ÿซ

Alleen Jan de Groot mag het de Bossche Bol noemen, dat zijn de echte!

Ik laat jullie in deze aflevering zien hoe je thuis zelf dit lekkernij kunt maken!

Wat heb je nodig?
๐Ÿ‘‡๐Ÿผ๐Ÿ‘‡๐Ÿผ๐Ÿ‘‡๐Ÿผ๐Ÿ‘‡๐Ÿผ๐Ÿ‘‡๐Ÿผ๐Ÿ‘‡๐Ÿผ

SOEZEN:
150ml water
100gr boter
100gr bloem
Zout
4 eieren

CHOCOLADE FONDANT
200gr suiker
100ml water
250gr pure chocolade

VULLING
500ml slagroom
80gr suiker

NB: Gebruik een Spuitzak!!!

Water boter aan de kook in pan, van vuur af, bloem en zout toevoegen. Mengen
Terug op het vuur bloem garen.
Van vuur af en rustig een voor een de eieren erdoor.
Spuitzak en opspuiten, 25min op 200gr

Water, suiker en cacao aan de kook
Van vuur af, chocolade erbij doorroeren

Slagroom opslaan – in spuitzak

Soezen afkoelen- dopen in choc Fondant en daarna vullen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.