Surinaamse huzarensalade met geroosterde kippenbouten uit de oven – surinaamseten.nl

Surinaamse huzarensalade met geroosterde kippenbouten uit de oven:
Exclusief voor jou én je vrienden
• Like als je dit lust!
• Recept: http://bit.ly/2b5ZzPr
• Kookvideo’s: http://bit.ly/1W6mle6
• Waar verkrijgbaar: http://bit.ly/1Gw3Yn2

Ingrediënten:

•1. Surinaamse Huzarensalade
•150 gram kipfilet
•zonnebloemolie
•1 blik (170 gram) maïs
•4 middelgrote aardappels
•1 zak (250 gr) aardappelpuree
•1 liter melk
•150 gram zoetzure zilveruitjes
•1 pot (500ml) Calve Halvanaisse
•6 stuks zoetzure augurken
•1 kleine appel
•2 eetlepels suiker
•1 pot (340 gram) rode bieten
•2. Geroosterde kip uit de oven
•1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (of Faja Lobi Losie Foroe Trafasie of Faja Lobi Moksie Metie Trafasie)
•1 kg kippenbouten

Bereidingswijze:

1. Surinaamse Huzarensalade
Kipfilet gaar koken en fijnsnijden, daarna het enkele minuten in 2 eetlepels olie bakken samen met de maïs.
Aardappels gaarkoken en prakken. Meng de aardappelpuree met de melk en voeg die samen met zilveruitjes, halvanaisse, geprakte aardappels, augurken (in plakjes gesneden), appel (in kleine stukjes gesneden), de suiker en de rode bieten (fijngehakt en met het sap) aan de gebakken kip (met de maïs) toe en meng het geheel goed door.
2. Geroosterde kip uit de oven
Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) over het vlees verdelen en mengen.
Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht van tevoren.
Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover.
Grill het 20-25 minuten in de oven op 200 graden.

Serveertip:

Serveer de huzarensalade met de geroosterde kippenbouten en met sla, ei, uitjes en tomaat.

Variatietip:

Varieer de kip eens met Ketjap Karbonade uit de oven .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.