Streekbelevingscentrum de Gasthuishoeve – Chocolade maken

Op het Brabantse platteland wordt hard gewerkt en veel energie verbruikt. In de keuken van elk gezin is dagelijks de zorg voor het bereiden van voedzame maaltijden, ook met lekkere nagerechten. Wie herinnert zich niet de bakvormpjes in de keukenkast, lekkere toetjes als Hemels Modder, bramenjam (geplukt langs bermen en karresporen) en ingeweckte peren en kersen op sap. Zeker op zondagen waren de seizoenoogsten, het bereiden en genieten van nagerechten een belevenis in elke hardwerkend familie.

De Brabander zou geen Brabander zijn als hij niet met zijn tijd mee gaat en nieuwe recepten ontdekt. Wat in een gezin een vast ritueel was, werd overgenomen door bakkerijen en later speciaalzaken zoals patisserieën en bonbonmakerijen. In de Gasthuishoeve wordt deze oude gezinstraditie voortgezet. Zelf maken van ambachtelijke lekkernijen wordt weer actueel en op een hedendaagse manier eigen gemaakt in de vorm van groepscursussen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.