Mueslireep met fruit en noten, geglaceerd met yoghurt

Een heerlijke snack die je gemakkelijk meeneemt en waar je niet van kunt afblijven. OK, nog eentje dan!

——————–

Ingrediënten voor 8 stuks:

1 bio-ei
2 eetlepels extrazuivere sesamolie
25 g Griekse yoghurt
25 cl halfvolle melk
250 g muesli met fruit Delhaize
50 g walnoten
70 g poedersuiker
40 g van Fairtrade biohoning

Bereidingstijd: 40 min

Warm de honing en de melk zacht op in een steelpan tot de honing gesmolten is. Giet in een kom met de muesli, meng goed en laat 30 minuten zwellen.
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe ook het losgeklopte ei, de sesamolie en de grof gehakte noten in de kom. Meng goed.
Bevochtig een kleine, rechthoekige ovenschaal (20 x 15 cm) en bekleed ze met bakpapier. Stort het mengsel erin, druk goed aan en bak 20 minuten in de oven. Draai het gebak om op een taartrooster, trek het papier los en laat afkoelen.
Snij het gebak in 8. Klop de yoghurt los en voeg er stilaan de poedersuiker bij tot je een homogene massa krijgt. Bestrijk elke reep met wat glazuur. Laat rusten tot het glazuur opstijft.

Tip: Je kunt de repen 3 dagen bewaren in een metalen doos en 6 maanden in de diepvries.

——————–

Bekijk dit recept op onze website
https://www.delhaize.be/nl-be/recepten/receptDetails/Mueslireep-met-fruit-en-noten-geglaceerd-met-yoghurt/r/918f25357adb40f7a7ed36a977a9c7f9

Ontdek alle recepten
https://www.delhaize.be/nl-be/CP:recipes

——————–

Facebook: https://www.facebook.com/Delhaize/
Pinterest: https://www.pinterest.com/delhaizebelgium/
Instagram: https://www.instagram.com/delhaizebelgium/

2 gedachten over “Mueslireep met fruit en noten, geglaceerd met yoghurt”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.