Klassieke huzarensalade van Casper Holtkamp

Casper Holtkamp, zoon van banketbakker Cees, maakt een klassieke huzarensalde zoals hij die serveert in zijn lunchroom Kessens. Ontdek wekelijks nieuwe eet- en wijnvideo’s op Foodtube.nl. Chefs en experts delen hun tips en geheimen. Van basics als biefstuk bakken en een ei pocheren, tot apparaten- & gadget tests en diverse college’s over onderwerpen als Côte de Boeuf, oesters, kaas en nog veel meer. Schrijf je snel in op http://www.foodtube.nl en blijf op de hoogte.

14 gedachten over “Klassieke huzarensalade van Casper Holtkamp”

  1. Mijn schoonmoeder maakte dit altijd op oudejaarsavond, zodat de jongens iets voedzaams konden eten tussen het afsteken van vuurwerk. Ze heeft het recept voor me opgeschreven en ben er hartstikke zuinig op, het laatste handgeschreven recept, ze leeft helaas niet meer. Al ging dat niet met kalfsvlees hoor, gewoon een pakje Smac. Normaal niet te eten, brrrr, maar in dit geval toegestaan voor de nostalgie.

  2. Er is toch een grappige tweedeling in ons land, hier houden we van draadjesvlees door de kroketten en gestampte aardappel slaatje met met draadjes vlees,

    maar aan de kant van Cees zijn ze geobsedeerd met overal maar kleine blokjes van maken, is dit zo gegroeid in de kookboeken leer of door de cultuur van mensen die dingen anders zijn gaan doen?

    En de Duitsers maken aardappel slaatje van schijven aardappel…

  3. Het zit in de familie..aanleg voor lekker koken en bakken…Opa, Zoon, Kleindochter….iedere keer prima uitgelegd en toegelicht. dank je wel..

  4. Ik geniet altijd enorm van de filmpje.Mijn opa en oma namen ons altijd mee naar de Gouden leeuw. Ga zo door.

  5. Mijn vader heeft op de BNS gezeten in voorhout 1935 tot 1940… hij had daar een recept van Huzarensalade van fijn gehakte gekookte worteltjes en fijn gehakte gekookte sprecieboontjes, fijn gehakte augurken, dit alles liet hij een nacht uitlekken id koelkast. later ging daar door in blokjes gesneden gebraden bieflapjes in de roomboter en goed gekruid met peper en zout. De fijn gehakte aardappelen gingen de volgende dag er pas in en op het allerlaatste moment plus een gesnipperd half uitje en geklaarde roomboter. Natuurlijk flink azijn voor de frisheid en witte peper en zout. Nacht in laten trekken in de koelkast want de volgende dag smaakt ie nog lekkerder. Dit is zonder mayonaise, werd alleen geglaceerd met een glaceermes en een laag mayonaise, gekookte eitjes erop, tomaatje, sla eronder frutselen augurkjes in waaiertjes snijden…. mooie toefjes krulpeterselie erop en hij is klaar op te presenteren.

  6. Mooi snijwerk maar wel weer droevig om te zien dat de aardappels niet fatsoenlijk zijn gepit. Iets wat je bij heel veel professionele koks ziet is me opgevallen.

  7. Tjee. De BNS in Voorhout. Da's lang geleden.
    Ik zat daar ook op school maar dan op de afdeling elektro. Van 1970-1974.
    Af en toe kon je de baksels van de leerlingen kopen. Broodjes, taartjes…. zo lekker. 🙂 En af en toe eten in het schoolrestaurant. Geweldige school waar de echte vakmanschap werd bijgebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.