hoe maak je een snickercake – no bake snickers taart – snickerstarte – cake/taart- snickers pie

Hoi allemaal,

vandaag een recept om een snickertaart te maken. Het is niet echt een cake of taart, het wordt meestal een tarte genoemd. Deze snickertarte is no bake, het hoeft dus niet in de oven gebakken te worden

recept voor de no bake snicker tarte
https://www.keukenzusjes.com/no-bake-snickerscake-geen-no-bake-cheesecake-snickerstaart-snickertarte/

wat heb je nodig:
– 2 chocolade repen
– snickers – stuk of 4 in kleine stukken
– 1/2-3/4 pakje boter
– 1 pak thee biscuits
– 1 pak lotus koekjes/bastogne
– 1 potje bobageen
– 1 zak pinda’s

Punt 1: heb je een bakvorm met een afneembare bodem dan is dit het beste. Je hebt ook van die bakvormen met afneembare bodem en die een ribbelrandje heeft. Deze heb ik nog niet dus ik heb zelf een zijkant gebouwd met de koekjes.

Stop de koekjes in een hakmachine en maal alles grof tot fijn.
Smelt de boter in een pan (half pakje) en meng dit goed door met de koekjes. Het hangt van je koekjes mengsel af hoeveel boter je uiteindelijk ndoig hebt. Doe het dus beetje bij beetje bij de koekjes.
Ik heb dus nog wat koekjes gemalen om een zijkant te bouwen zodat de karamel straks niet over gaat lopen als de rand van het bakblik open gaat en alles eruit gaat lopen
Pak een zak pinda’s en doe dit de bakblik. Je kunt ervoor kiezen om de pinda’s ook te malen
Dan smelt je tot een half potje bobageen (of ander soort karamel) en giet dit over de tarte
Zorg dat de randen goed worden gevuld en er geen grote gaten ontstaan. We gaan straks nog chocola erover heen gieten en anders vult de chocolade de gaten
Even tien minuten in de koelkast laten opstijven of tot het karamel is uitgehard. Dit gaat heel snel
Smelt dan twee repen chocolade en giet dit over je snickertarte heen
Maak het af door nog wat snickers in stukken te snijden en te versieren

Punt 2: Ik heb alles een beetje op gevoel gedaan en daarom heb ik geen precieze getallen, ook is het afhankelijk van je bakblik en van hoe je koekjes mengsel gaat zijn.

Heel snel klaar te maken en je kunt het gelijk serveren.

english:

Ingredients:
– 2 regular chocolate bars, I used milk
– snickers, I used 4 of them with some of them choped in little en other in some big chucks
– 1/2 or 3/4 butter – this depends on how your cookies are grinded
– 1 cookie pack, bastogne or lotus cookies, of you don’t have them you can use something that tastes like spiced bisquit
– 1 pot of bobageen – caramel
– 1 bag of unsalted peanuts

grind the cookies, you can have them like you want
melt the butter and when it’s a little cooled of add them to the cookies, this is our layer to hold the caramel
let it cool of a little until it is hard enough
put the peanuts in the bakingmold and melt the caramel and add it to the peanuts
you can also put the peanuts with the melted caramel and mix them with a spoon. I did it in the mold
let it harden
melt the chocolate bars and add it over the snickertarte
and as last: chop some snickers and add it to your tarte

2 gedachten over “hoe maak je een snickercake – no bake snickers taart – snickerstarte – cake/taart- snickers pie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.