Eksi koekoe/Ingris Boroe

Dit is een Surinaamse eiercake: een heerlijke luchtige zachte cake en niet te machtig van smaak.

Ingrediënten:

-8 eieren
-8 eetlepels bloem (ongeveer 90-100 gram)
-8 eetlepels suiker (ongeveer 100 gram)
-8 eetlepels zonnebloemolie of afgekoelde gesmolten boter
-1 theelepel vanille bourbon
-1 theelepel amandelessence
– gekleurde suikermuisjes

Zie voor verdere info:
https://www.facebook.com/BakingwithXiomara

Vergeet niet te liken en te abonneren!

20 gedachten over “Eksi koekoe/Ingris Boroe”

  1. Waarom is mijn cake gevallen? Het was eerst goed gaan rijzen in de oven en na een poos is het midden plotseling gevallen. Oven niet opengedaan, temperatuur was hetzelfde. Ik snap het niet.

  2. Xiomara dankjewel voor het recept. Ik heb het vandaag uitgeprobeerd en super gelukt. Alleen heb ik gesmolten boter gebruikt ipv olie. Toppie recept :-).

  3. Beste Xiomara, ik heb afgelopen weekend jouw eksi koekoe geprobeerd nadat ik jouw filmpje had gekeken. Het is in 1x gelukt!! Eindelijk zie ik welke techniek je moet gebruiken om het niet te laten ' vallen' . Dank je wel!!

  4. Hoi Xiomara, dank je voor het delen van het recept. Ik gebruik meestal een eksi kuku cake mix van het merk Zainab want als ik het helemaal zelf maak mislukt 'ie nogal eens (een eksi kuku zo plat als een rotiplaat!). Jouw recept ga ik zeker eens proberen. Handig dat filmpje erbij. Ik heb nog een vraagje; is eksi kuku hetzelfde als Engris Buru? Qua mix lijken ze wat op elkaar…………

  5. Hallo "baking with xio",ik wil graag rum erbij,wanneer kan ik het toevoegen,want ik ben bang dat die cake inzakt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.